A blogról

A blogon a saját, szubjektív, mindenféle befolyástól mentes véleményem olvasható az általam olvasott könyvekről, egyéb könyves témákról, irodalmi kérdésekről, illetve minden egyébről, ami az olvasáshoz és a könyvekhez bármilyen szinten köthető. Szeretek olvasni és írni, mindig van véleményem az aktuális olvasmányomról, és szeretek elmélkedni róla, ezért döntöttem úgy annak idején, hogy elkezdek könyves blogot vezetni.

Nem vagyok műkritikus, nem ez a szakmám, nem írok hivatalos recenziókat, és nem kívánok tudományos kritikai munkát végezni, valamint nem kívánom senkinek megmondani mit olvasson és mit ne, nem vagyok és nem is akarok véleményvezér lenni, egyszerűen csak leírom, amit gondolok. Nem vagyok és nem is akarok objektív lenni, egy olyan műfajban, mint a hobbi szintű blogolás, meglátásom szerint értelmezhetetlen is az objektivitás.

Nem félek negatívat írni egy népszerű könyvről, akkor sem, ha mindenki másnak tetszett, csak nekem nem, és nem félek leírni, hogy tetszett egy olyan könyv, amit mindenki más rossznak ítélt meg. 

Egy egyszerű, mezei olvasó vagyok, aki nem csak olvas, hanem  ír is róla, semmi több. Szívvel-lélekkel csinálom, mert jólesik és kikapcsol, de ha már nem lesz időm rá, vagy nem lesz kedvem hozzá, akkor nem fogom erőltetni. Addig viszont csakis őszintén.